Е-УРЯДУВАННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ: ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ РЕЄСТР - Негрей , Марина; Тараненко , Андрій (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка, 2023)
Досліджено електронне урядування аграрного сектору України на прикладі Державного аграрного реєстру. Проведено огляд вітчизняних та іноземних досліджень щодо впровадження цифрових технологій в управління аграрним сектором. Досліджено передумови виникнення Державного аграрного реєстру, його функціонал та структуру. На основі проведеного SWOT-аналізу встановлено, що основними загрозами функціонування Державного аграрного реєстру є ви- тік даних, кібератаки та можливі технічні проблеми. Основними можливостями є підвищення рівня цифрової грамотності громадян та зростання аграрного сектору за рахунок державної/міжнародної допомоги та використання сучас- них технологій. Проведене дослідження дозволило зробити висновки про подальші напрями розвитку електронного урядування аграрного сектору України.
Keywords: електронне урядування; Державний аграрний реєстр; аграрний сектор; цифровізація; аграрна політика